Vi tror att varje människa är skapad för gemenskap med Gud. Genom syndafallet (1 Mosebok  3, Romarbrevet 5:12-21) bröts den gemenskapen och människan blev en syndare. Ett ord för synd i Bibeln, kan också användas i betydelsen ”att missa målet”. När en människa inte lever i gemenskap med Gud, så missar hon målet med sitt liv, dvs hon lever i synd.

Men Gud vill gemenskap med människan. Därför sänder han sin son Jesus Kristus till jorden för att återupprätta kontakten med människan igen. Johannes Evangelium 3:16 lyder ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.”

När Jesus dör på korset, bär han hela mänsklighetens synd på sig. Han dör i människans ställe (2 Korinthierbrevet 5:21). Det är därför korset är kristendomens främsta symbol. Det är Jesu död som tar bort synden i människans liv. Därför kan vi nu återigen få gemenskap med Gud.

När en människa kommer till insikt om att hon behöver Gud och faktiskt levt ett liv som är emot hans vilja, då är frälsningen (räddningen) nära. Att bli frälst, räddad, en kristen, är alla uttryck som innebär samma sak. Om man väljer att be Gud om syndernas förlåtelse och uttrycker sin vilja att leva efter Guds vilja, då blir man en kristen. Romarbrevet 10:9; Ty om du med din mun bekänner att Jesus är Herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad. Johannes Evangelium 1:12 lyder ”Men åt dem som tog emot honom (Jesus, vår anmärkning) gav han rätten att bli Guds barn.”

Om du inte vet hur du skall be, kan du stämma i följande förslag på bön:
Gud, Fader, tack att du älskar mig och har skapat mig för gemenskap med dig.
Jesus Kristus, tack att du dog för mig och bar mina synder på korset.
Gud, jag behöver dig, och vill att du skall bli min Herre.
Förlåt mig mina synder och låt mig få känna att jag är ditt barn.
AMEN

Om du har bett denna bön så är du en kristen. Vårt råd är att du nu tar kontakt med oss eller en annan kristen församling i din närhet.