atteviks1

Fotball For All Global Cup
Den 18:de december klockan 10:00 börjar årets FFAGC i Tipshallen, Elmia. Det är andra året vi kör och efter förra årets succé räknar vi inte med annat än en mycket lyckad dag. Vi vill vara med och skapa fotbollsglädje i Jönköping. Vi räknar med 200 spelare från Jönköping med omnejd. Det är en cup som vi bjuder in spelare från HFF och olika HVB hem. Är du intresserad av att vara med är du varmt välkommen men måste anmäla dig i formuläret nedan. Cupen spelas mellan 10:00 och 17:00. Efteråt åker vi till Pingstkyrkan i Huskvarna för att äta middag, dela ut pris och umgås med varandra. Runt omkring denna cup kommer ca. 80 volontärer och personal från HVB-hemmen att hjälpas åt för att göra denna dag till en fotbollsfest där spelarna får känna sig som stjärnor.

Målet med dagen
Vi vill att denna dag ska bli ihågkommen som en av de bästa. Vi vill att ungdomarna ska känna sig välkomna hit till Sverige och kanske för en kort stund kunna släppa allt tråkigt och njuta av att få spela fotboll och umgås med vänner, nya som gamla.

På efterfesten i kyrkan kommer vi erbjuda dem som vill att fortsätta träna fotboll med oss. Vi har sedan ett år tillbaka haft en träningsgrupp som nu spelar matcher, detta är ett steg som vi tror är viktigt i integrations processen.

Denna cup är ett gemensamt initiativ mellan Husqvarna FF, Pingstkyrkan Huskvarna och Frälsningsarmén i Jönköping.
Den organisation som vi alla är anslutna till heter Fotball For All Global. De vill via fotbollen hjälpa ungdomar som har det tufft att få en trygg vardag.

Integration
Vi vill verka för integration under dagen. Ett exempel på detta är att vi delar in spelarna i lag på plats. Vi vill att de ska få lära känna andra ungdomar från andra hem men även svenska
spelare som kommer från Husqvarna FF.

Volontärer
Har du frågor eller vill du vara en av oss som gör denna dag möjlig? Kontakta Johan Ljung på johan@sportforlife.se

Anmäl er här!


Här kan du läsa om cupen förra året

Vill du sponsra cupen? Klicka här!

Huvudsponsor

atteviks1Matchsponsorer