Brinner du för att göra Jesus känd, älskad och efterföljd i barns och deras familjers liv? Då har vi tjänsten för dig.

Vi söker en:

Barn- och familjepastor på 100 % till Pingstförsamlingen i Huskvarna

Arbetsuppgifter
Din uppgift är att, tillsammans med pastorskollegor, församlingsledning och församling forma en barn- och familjeverksamhet i församlingen. Vi önskar se en växande barnverksamhet och vi tror att familjen är en viktig del i barns tro och därför vill vi fokusera inte enbart på barnen utan också på familjer i vår närhet.
Idag finns en fungerande söndagsskola ”Äventyret” för åldersgrupperna 3-5 år, 6-8 år och 9 år och uppåt. Vi önskar jobba vidare med en fredagsverksamhet som tidigare hette ”Allan” och som vände sig till barn 10-13 år. Denna verksamhet har varit vilande men vi hoppas kunna starta upp den till hösten 2019. Familjer ser vi som en viktig del i vår församling och vi ser därför att en stor del av denna tjänst kommer att vara riktad mot familjer och deras vardag. Din uppgift är att vara delaktig i de olika verksamheterna men framför allt att leda och utveckla arbetet, samt inspirera andra ledare till att vara med och bidra.

Vem söker vi?
Du har en stor kärlek till barn, unga och Jesus och du vill bygga relationer. Du är intresserad av människor och har lätt för att kommunicera med alla typer av människor oavsett bakgrund. Vi söker dig som har en positiv attityd, är kreativ, engagerad och har förmågan att inspirera och utveckla och driva verksamheten framåt. Du har förmåga att se individer men samtidigt kunna se till helhet och verksamheten behov.
Vi vill helt enkelt ge Dig stor frihet att forma ett spännande barn och familjearbete i vår församling. Din erfarenhet och bakgrund kan variera men vi vänder oss till dig som har en utbildning i teologi och/eller pedagogik eller för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet.

Om församlingen
Som anställd i vår församling erbjuder vi dig att vara del i en församling som är ansluten till samfundet Pingst. Pingstförsamlingen i Huskvarna står för en klassisk kristen tro. Det innebär att vi bland annat kan instämma i urkyrkans mest kända trosbekännelser, den apostoliska och den nicenska. Vi har inte någon egen formulerad troslära utan baserar vår tro på Bibeln i sin helhet. Vår vision är ”En växande församling, fylld av Guds närvaro, där alla behövs”.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning 100 % med 6 månaders provanställning.
Start önskar omgående eller enligt överenskommelse. Rekryteringsprocessen sker löpande, tveka
därför inte att skicka din ansökan idag.

Skicka en ditt CV och personligt brev.  Sista ansökningsdag är 2019-09-30.

Skicka ansökan till: Info Huskvarna Pingst.

 

Pingstkyrkan i Huskvarna är en församling med en målsättning och vision om att göra skillnad i samhället och vara en mötesplats för människor i alla åldrar och med olika bakgrund.