15873469_189140514893358_3877180555691197087_n[1]
Första söndagen i Libera hade jag glädjen att predika Gods Glory Free Pentecostal Church i huvudstaden Monrovia, det namnet förpliktigar ”Guds härlighets pingstkyrka”. Det var första gången jag besökte denna relativt nya kyrkolokal, pastorn Joseph Bannah har tillsammans med den ständigt växande församlingen de senaste åren byggt en ny kyrka med intilliggande skola och klinik. Pastor Bannah är tillika ordförande i Pingstsamfundet. Utsatt mötestid var 10:30 men då var det bara en handfull personer där, ”härligheten” började infinna sig vid 11-tiden när en kör körde igång med öronbedövande intensitet, en kvart senare uppenbarade sig pastorn och hälsade alla välkomna. Denna process tog nog en halvtimma, förmodligen längre än vanligt eftersom jag var där och skulle iklädas en traditionell Liberiansk dress. Sedan var det bara att le och svettas och cirka 12 fick jag tillfälle att börja predika. Eftersom predikan skall tolkas till Gizzi språket så tar bara det sin rundliga tid. Jag talade om frälsningens förverkligande i våra liv och det är ganska bra med tolkning för då hinner man tänka efter före så att säga. Samtidigt tänker jag på årskonferensen där jag skall vara huvudtalare och där allt skall tolkas till Lorma, Bandi och Gizzispråken, då gäller det att inte tappa tråden. Efter predikan var det dags för damerna i Gizzikören med sina sassas, torkade kalebasser med ett nät av snören och plastbitar. Ett rytminstrument som rasslar fantastiskt, de sjunger fint, Guds närhet var där och folk blev frälsta. Strax före 14 tackar pastorn alla som kommit, ber en välsignelsens bön och folk börjar dra sig hemåt nöjda med att ha fått del av Guds härlighet!

WP_20170108_12_41_47_Pro