PMU Staff


PMU finns i allra högsta grad kvar i Liberia. PMU InterLife har inte för tillfället några insatser i Liberia, men den lokala hjälporganisationen PMU Liberia som föddes av att vi såg behovet av långtgående insatser även efter att Sverige dragit sig ur. PMU Liberia har sitt huvudkontor på det av pingstmissionens ägda området i Paynesville utanför Monrovia, där för övrigt även FPML, Free Pentecostal Mission of Liberia, har sitt sekretariat. PMU Liberia arbetar med en rad olika projekt inom flera sektorer, framförallt inom sjukvård och utbildning.

Under de två veckor jag varit i Monrovia har jag suttit i många och långa sammanträden med styrelsen och olika sektorer av pingstmissionen samt PMU Liberia. Det är många saker man vill samtala om speciellt eftersom jag var med för ett 20-tal år sedan både vid ombildandet av missionsorganisationen Swedish Free Pentecostal Mission of Liberia till samfundet FPML, Free Pentecostal Mission of Liberia och registreringen av PMU Liberia som en nationell hjälporganisation. Jag har träffat många nya vänner som inte fanns med när jag arbetade här och sist men inte minst har jag träffat många gamla vänner som har kommit i en strid ström för att säga: ”Hello!” och prata en stund. Nu kommer jag genom PMU:s försorg snart få en bil att använda och då kommer jag att ge mig upp i landet, först till Yekepa, sedan Voinjama, Kolahun och Foya.

Varma hälsningar från Monrovia, Anders.
Välkomstskylt Liberia