I dag var sista heldagen här i Boffa. Efter frukosten gick hela gruppen ner till byns hamn och tittade runt lite, innan vi delade upp oss i två grupper. Medan några valde att gå tillbaka till hotellet för att ladda batterierna efter hettan, så var vi några som valde att utforska området lite mer. En pastor som bor här och är med i en fristående karismatisk församling berättade för oss att det en bit bort fanns en katolsk kyrka och skola. Väl på plats såg vi att det handlade om ett väldigt stort område. Där träffade vi bland annat en fransk nunna som hade bott här i Guinea i nästan 60 år! Det är inte dåligt..

Pastorn visade oss också sin egen kyrka, och när han hade gjort det så gick vi tillbaka till hotellet. Det andra gänget berättade då att de hade träffat en ung svensk kille som hette Axel. Han har tydligen cyklat hit ända från Sverige, och sedan gift med en tjej härifrån. Cyklat! Snacka ambition..

Efter en liten stund var vi ett litet gäng som åkte och kollade på de två markplatser som samfundet här funderar på att köpa så att de kan bygga kyrkbyggnaden som vår församling är med och stöder. Vi passade även på att besöka Axels hus. Väl tillbaka från vårt lilla besök så hämtade vi ut våra afrikanska dräkter (handen på hjärtat, min är tjusigast).

Sedan var det dags för kampanj! Efter bön om favör och smörjelse inför kvällen så begav vi oss iväg. Rasmus värmde upp folket, och sedan predikade Andreas ett tydligt budskap utifrån berättelsen om den förlorade [eller återfunne!] sonen. Människor responderade, och jag vill tro att de fick ett möte den levande guden. Efter predikan bad vi för sjuka och det verkade som att Gud rörde vid flera. Samtidigt är det väldigt frustrerande när man får nöd för en viss person som inte tycks bli helad. Men vår Gud är vaken när vi sover, och jag hoppas på starka vittnesbörd i morgon bitti. Nu har vi ätit och ska snart bädda ner oss i sängarna.

Jag stortrivs på många sätt och tackar Gud för förmånen att få vara här.

Ära till Gud! Ära till Kristus!

 

Nima Motallebzadeh

bild-5

bild-6bild-7