Ibland kommer sommaren snabbare än väntat. Tyvärr kan det också ibland kännas som att den lämnar oss tidigare än vi hade önskat. Sommaren är en tid av vila och återuppladdning av batterierna. Efter några veckor av hängmatta, husvagnssemestrar och grillkvällar så kan det dock ibland behövas en annan form av uppladdning.

För Pingstkyrkan i Huskvarna är den årliga upptaktshelgen just en sådan startkabel inför hösten. En ny spännande tid ligger runt hörnet och vi förväntar oss att fortsätta få uppleva Guds godhet och nåd, även när dagarna börjar bli kortare och gräsklipparen får bytas ut mot en lövräfsa.

I år ägde upptakten rum mellan fredag till söndag, 15-17:e Augusti, och var förlagd till Gransnäs, en lägergård belägen i norra Småland, mellan Eksjö och Tranås.
Mellan 150-170 personer hade samlats för att dela gemenskap och aktiviteter med varandra. Det bjöds på härliga dagar för alla åldrar, och med något för både ande, kropp och själ. Samlingar för barn varvades med workshops där deltagarna kunde välja mellan alltifrån målning till kanotpaddling och långpromenad. Det hölls också undervisning och andakter där årets tema ”Tro och Förväntan” fortsatte att gå som en röd tråd, men samtidigt tjäna som inspiration inför församlingens kommande bön och fasteperiod.

En underbar helg med gemenskap över åldersgränserna, god mat och innerliga Gudsmöten, avrundades med dopförrättning i den natursköna Assjön. Detta var något som inte ens en hastig regnskur kunde beröva deltagarna på glädjen över att få bevittna.

Det börjar verkligen kännas att sommaren är förbi, inte bara för att svala vindar börjat smyga sig inpå, utan också därför att man börjat kunna ana en sådan där härlig förväntan som växer inombords. En underbar höst väntar där alla kan få vara med och förvänta sig mer av Guds godhet!

Välkommen till någon av våra många aktiviteter under hösten!