nyhem2014

Midsommar 2014

Lewi Pethrus sista predikan på Nyhem var 1974, med temat ”Att vinna en och en”.

Idag, 40 år senare – 98:e upplagan, är tältet borta och ersatt av en varm, torr, fin hall; Nyhemshallen. Det finns gott om alternativ för den som är hungrig. Ca 25 000 unika besökare i år.  På midsommarafton såg jag säkert 10 hoppborgar fyllda med barn. Musik, sång, glädje! Människor som fikar, umgås och har trevligt! När jag var liten  gjorde vi kulbanor i sandslänten ner mot där Nyhemshallen står idag. Vi tävlade om vems stenkula som gick fortast. Minns också hur regnade, hur mysigt det lät när det smattrade mot tälttaket. Minns även att det blev rätt fuktigt och rått. Barnens Nyhem idag, erbjuder allt ifrån hoppborg till tid i bönerummet.

BarnensNyhem

Däremot har jag inget minne av att ha sett Lewi Pethrus sista predikan. Jag var bara 5 år, 1974. Därför är jag väldigt glad för tekniken som låter mig få se just den predikan idag!

LewiPethrus1974

Det är förmån att ha en stor konferens så nära vår stad. Att vi får träffa gamla men även nya vänner, fika tillsammans, samtala om livet, grilla, få härliga Gudsmöten.  Lewi Pethrus predikade ”Att vinna en och en”, ett sätt är att umgås och lära känna varandra.

Ur ”Nyhemsveckans Vision & Syfte:” En andlig folkfest där utformningen tillgodoser olika åldersgrupper och erbjuder rika möjligheter för dem som söker Guds närhet, medmänsklig gemenskap och andliga samtal. Läs hela visionen här.

Vi som familj är ovana ”campare” men avsaknaden av de vardagliga bekvämligheter vägdes definitivt upp av de spontana mötena och fika- och grill-stunderna med sköna vänner. Detta gav mersmak. Vi måste campa nästa år igen!

Vid tangentbordet: Anders Junhammar

Fredrik Liljenberg: ”Skönt att vara del av något större. Befriande att komma in i en parallell värld. Att vara volontär är inte bara roligt utan det ger ett mervärde till konferensupplevelsen. Tio dagar på Nyhem har blivit ett måste varje sommar. Kan inte tänka mig sommaren utan.”

Pia Ericson: ”Underbart att få gå på möten med Gudsnärvaro, att få möte både nya och gamla vänner! En vecka med påfyllning, men där man också får möjlighet att ge till andra! härligt att se att även barnen får möjlighet att lära sig mer om Bibeln och få träffa andra barn som tror på samma Gud. En vecka där barn får vara barn och lämna världen för en stund. :)

Jonas Carpvik: ”Midsommardagens kväll bjöd på tre timmars konsert/lovsång med Israel and the new breed.
Det blev timmar fyllda med uptempo och lugnare låtar , hög musikalisk kvalité och en andlig närvaro som berörde. Bra låtmaterial, grymma musiker och sångare. En Gudsnärvaro som dröjer sig kvar!”

Anders Lidhed: ”Du missade väl inte Nyhemsveckan i år? Otroliga välsignelser, otrolig undervisning och predikningar på nytt sätt. Evangeliet i nya infallsvinklar.”

Samuel Birath: ”Årets höjdpunkt är att få komma till Nyhem, bo på Gärdet och känna sig som ung på nytt. Campa, träffa vänner och höra fantastisk sång o musik och grymma budskap, Det kan inte bli bättre :-)”

David Gunnarsson: ”Jag känner mig privilegierad av att mina barn fått vara med i den fantastiska utveckling som Nyhem haft, de senaste tio åren. Satsningen har gjort att man samlar 1 000 barn varje dag. För mina barn, som nu är tonåringar, är Nyhem sommarens höjdpunkt. På det sättet är också Nyhem en förebild för de lokala församlingarna.”

Nyhemsveckans Webb-arkiv