Så är vi på plats igen.

Årets första besök till projektet i Thailand. Vi gläder oss över att få träffa alla fina barn och personal här.
Vårt ”kontor” här placerar vi på balkongen på det huset vi bor i på barnhemmet.
Idag är det +35 grader och strålande sol. Vi blickar ut över gårsdplanen och konstaterar att här är det väldigt fint! Barnens glada skratt gör att vi känner oss väldigt tacksamma över jobbet som görs här, och i vårt hemland.
Det är de sista dagarna på skolterminen och snart har alla sommarlov. Sommaren är på gång. De barn som redan börjat sitt lov är i full gång med aktiviteter på gården. Nu vill man hjälpa till med en massa praktiska saker.
I slutet av april börjar en lång regnperiod. Det är viktigt att t.ex. sköta om husen innan regnet börjar. I år har det blivit dags att måla alla husen utvändigt. Det är ett sort jobb. De stora barnen hjälper till och målar de mindre byggnaderna. Vi har ett annat stort projekt i år och det är hustaken. Efter 17 år börjar de bli gamla och slitna. Under den sista regnperioden regnade det in, speciellt i pojkarnas hus. Nu ska det bli nytt och fint!
I morgon ska vi åka ut till några byar, där det finns barn som far illa på olika sätt. Det kommer ständigt förfrågningar om att få komma till hemmen med barn. Det kan vara svåra beslut att ta, om vilka barn som har de största behoven. Detta är något vi gärna hjälper till med.
Ja, det händer saker hela tiden. Barnen växer och har olika behov. Vi ser att barnen här är harmoniska och glada. I Thailand är det helt ok att slå barn, men inte här på våra hem. Livet har inte alltid farit fram snällt mot dem, men här finns trygghet i en kärleksfull miljö och det verkar som att de känner sig som hemma.

Varma hälsningar Madeleine & Inge Ekelyck

IMG_2560
IMG_2264