Nyss har vi blivit starkt påminda om en av världens stora personer som gått ur tiden. En man som valde att inte låta sig kuvas eller krossas eller att ätas upp inifrån av hat och hämndlystnad. En man som istället valde försoning, förlåtelse och nåd i sin kamp för en bättre värld. Nelson Mandela valde kärlekens väg!

”Kärlekens väg” heter den musikal som spelades upp i vår kyrka 3:e advent. Den sammanfattar på ett fantastiskt sätt julens budskap som är att Gud sände Jesus till jorden med ett kärleksfullt budskap och ett erbjudande om nåd till varje människa. En gratisjulklapp till Dej och mej.

I musikalen medverkade ett 60-tal personer i ålder 5-70 år. Vuxna i änglamundering, komp och inte minst barnkören Rejoice. Fantastiska solonummer av ett stort antal barn och ungdomar. Vem smälte inte t.ex. när en liten tjejsolist i slutet sjöng ”I give you my heart”!

Kärlekens väg kan vi alla välja att försöka följa. Kanske det är så som de bestående segrarna i livet vinns? Tänk om Nelson Mandela valt en annan väg än kärlekens! Låt kärleken och nåden flytta in hos Dej också! Sen kan Du stämma in i ”I give you my heart”…