BaanChivitMai,
Organisationen som räddar utsatta barn i norra Thailand blev en del av vårt hjärta för 8 år sedan.
BaanChivitMai4

  Sedan dess brukar vi resa dit 2-3 gånger/år för att leva med i projekt vi är ansvariga för. Vanligtvis brukar vi bara stanna någon vecka då vi måste ta ledigt från våra jobb, men denna hösten kände vi att vi skulle behöva vara här lite längre. Totalt 6 veckor.

   Vi står inför stora beslut om vår framtida inriktning mm, så det blir mycket samtal och möten.

    Konstaterade nu efter 3 veckor att vi inte haft en enda dag ledigt…. Mesta tiden har vi lagt på att renovera vårt kafé mitt inne i staden ChiangRai. När vi öppnade det för 13 år sedan var vi ensamma på gatan. Nu har det vuxit upp massor av kaféer som konkurerar. Så nu handlar det om att vara bäst. Då, vid starten, fick 2 av våra flickor här, möjlighet att resa till Varberg för konditoriutbildning. Därför är vårt fik outstanding i skandinavisk stil med wienerbröd, prinsesstårtor och ”dammsugare”.

     BaanChivitMai2

      BaanChivitMai1

       Däremot har lokalerna blivit slitna och behövde fräschas upp. Vi har nu rivit väggar och bytt ut möbler. Som elektriker har jag också bytt all belysning till lite modernare. Madeleine har komponerat ihop nya färger på tyger till dukar och stolsdynor. Det blir kanonfint.

        Dessemellan vill vi ju vara tillsammans med barnen på våra hem. Vi har idag totalt 80 barn mellan 6 och 20 år. Fantastisk känsla när de minsta kommer och slår armarna runt midjan och kallar oss Ma Madde och Pa Inge.

         BaanChivitMai3

          De första 2 veckorna hade vi också besök av ett gäng från skolan ”Glada Huddik” i Hudiksvall som startade upp ett engelskaprojekt för barnen.

          Ja, det händer något hela tiden.
          Vi återkommer!

          Häng med på vår Faceboksida.
          Sök på: BaanChivitMai!

          / Inge Ekelyck
          info@bcmthai.com
          www.bcmthai.com